Kundberättelse: Andreas Roos

Hej, här har vi inte vem som helst utan här har vi Andreas som har gjort en så otroligt stark resa!

Han kom till mig sommaren 2020, uppgiven och hade nästintill gett upp angående sin problematik och den värk han fick utav det.
Efter ex antal behandlingar och ett rehabprogram från grunden så har vi tillsammans lyckats med något magiskt✨

Med stolthet och tårar i halsen fick jag denna recension av honom.
Jag hoppas ni tar er tid att läsa!

Och kom ihåg.. Allt går om man vill?
Muskler ställer till mer oreda än vad ni tror??
 

Andreas Roos
”Smärtan är så stark att jag kan knappt kan sitta, stå eller ligga”

Runt hösten 2019 började jag känna smärta i höger underarm. Eftersom jag har kontorsjobb föll tankarna lätt på musarm då jag satt och designade mycket med musen. Olika övningar testades, ny mus inköptes (en sån där som man har framför tangentbordet), men det blev inte bättre.

Nyårsafton 2019 när jag serverade varmrätten känner jag att något började uppdaga sig i nacken. Troligen en nackspärr tänkte jag. Det har ju hänt innan och något som brukar lossna efter någon dag. Den natten började det kännas mer och mer i nacken. Efterföljande dagar har jag en smärta som går från nacke ner till skuldran på högersida, fortsätter ner i hela högerarm och fingrar (mest pek och långfinger). Smärtan är så stark att jag kan knappt kan sitta, stå eller ligga, så en hopplöshet infinner sig i huvudet. Nätterna är värst, runt 1 timmas sömn är vad jag får.

Det blev ett besök hos naprapat som knäcker, masserar och använder tense för att behandla. Jag får även övningar (nu i efterhand vet jag att de var för tunga) som jag jobbar på med varje dag. Och visst, det blir bättre, men bra blir det inte. Jag är säkert hos naprapaten 8-10 gånger…

Den träning jag håller på med är funktionell träning hos Evolve. Där får jag även hjälp att anpassa träningen vilket har betytt mycket. Naprapaten tyckte att jag kunde träna så mycket jag kunde, så jag körde på… hårt.

Det var även på Evolve där jag fick nys om Wiktorssons massage & friskvård och en del som tränade där hade varit hos Robin och tyckte det var kanon. Jag fastnade för att han hade rehab och idrottsmassage. Så jag bokade en tid, kom dit och gjorde lite rörelser som Robin bad mig göra.
Ganska snabbt säger han ”– mm ganska säker på vart felet ligger, lägg dig på massagesängen så kikar vi lite djupare”.
Efter en ordentlig genomkänning och massa knutar som mjukats upp så får jag veta att mina muskler som ska hålla in skuldrorna i princip har gett upp, förmodligen från dålig arbetsställning framför datorn där jag ofta har armarna väldigt långt fram.

Redan efter en behandling är det mycket bättre, men efter 2:a behandlingen så börjar jag se ett ljus. Jag får även övningar av Robin, men dessa är av betydligt lättade karaktär än de jag fått innan av naprapaten.
Jag börjar kunna sova bra, visst lite trött i axel/skulderpartiet (väldigt sällan) finns men inget som stör. Smärtan i underarmen är borta.
Det är lång väg kvar av rehab men jag är övertygad om att med Robins behandlingar och övningar kommer jag nå till en återställd muskelfunktion i skuldrorna.

Jag är tacksam över att jag gick till Wiktorssons massage & friskvård, det har varit guld värt.
Jag tipsar alla jag pratar med som har ont eller har problem med kroppen att ta en behandling hos Robin.

När jag kom till Robin hade jag kanske 80% kvar att åtgärda, idag skulle jag säga att siffran är ca 5%.
Jag byter inte massör!

Mvh Andreas Roos